ua en ru

В.Янукович: До кінця травня стануть відомими строки завершення будівництва НСК "Олімпійський"

У 20-х числах травня стане відомо, чи вдасться завершити будівництво НСК "Олімпійський" до дня незалежності України. Про це в ході відвідування будівництва НСК "Олімпійський" заявив Президент Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
Президент також додав, що вчора о 23:00 було отримано дозвіл на підняття крівлі стадіону.
"На цьому стадіоні є такий проект, який увібрав в себе ноу-хау, їх виконують наші підрядники з Німеччини, наприклад, укриття вантове, це вперше, перший проект у світі, який буде здійснюватися в Києві. Ми сьогодні вночі тільки отримали дозвіл на підняття цього укриття і по термінам воно буде приблизно відбуватись місяць", - сказав голова держави.
Він наголосив, що на сьогоднішній момент є два варіанти стосовно будівництва стадіону: або здати стадіон до дня незалежності, або восени. В.Янукович нагадав, що згідно протоколу УЄФА до кінця року на НСК "Олімпійський" повинно відбутися два матчі.
Коментуючи будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові, голова держави наголосив, що всі роботи будуть завершені згідно графіку. Він також додав, що найближчим часом планує відвідати Львів для огляду будівництва стадіону.
У свою чергу віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков зазначив, що він незадоволений затримкою зі сторони німецьких підрядників, які повинні були поставити укриття на НСК "Олімпійський" ще в грудні минулого року.
"Я незадоволений одним - те що наші німецькі субпідрядники не поставили комплектуючі і тільки сьогодні замість 5-го грудня ми починаємо підйом даху. Без даху в нас гальмуються всі інші роботи", - зазначив Б.Колесніков.