ua en ru

В.Янукович готовий віддати 20% українського бюджету RosUkrEnergo, - С.Соболєв

Відмова Президента Віктора Януковича подавати апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражного суду від 9 червня, яким Україна має повернути RosUkrEnergo 12 млрд куб. м газу, є безпрецедентною подією. Про це сьогодні на брифінгу заявив глава опозиційного уряду Сергій Соболєв.

Він зазначив, що Україна потрапила у замкнене коло, коли компанія, де є ключовий фінансист Партії регіонів, позбавляє бюджет України від 1,8 до 5,4 млрд дол., в залежності від того, як пройдуть переговори з Дмитром Фірташем і російською стороною. «Бюджет держави за такої позиції Кабінету міністрів, позиції нового керівництва НАК «Нафтогазу» і Президента України, який відмовився подавати апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу, вилучає із бюджету суму, еквівалентну 1/5 частині бюджету на цей рік», - сказав С.Соболєв.

Він також наголосив, що опозиція збирається найближчим часом зареєструвати постанову про створення тимчасової слідчої комісії, щоб розслідувати, яким чином ухвалювались такі рішення, і яким чином українська сторона захищала інтереси держави у судовому процесі.