ua en ru

У ТСК надійшло 8 заяв про перевірки суддів, які залишали під вартою активістів Евромайдану

У Тимчасову спеціальну комісію направлено 8 заяв про перевірку діяльності суддів Апеляційного суду Києва, які приймали рішення про залишення під вартою учасників мирних акцій протесту на Майдані в листопаді 2013 - лютому 2014 року.

У Тимчасову спеціальну комісію направлено 8 заяв про перевірку діяльності суддів Апеляційного суду Києва, які приймали рішення про залишення під вартою учасників мирних акцій протесту на Майдані в листопаді 2013 - лютому 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"За дорученням Генерального прокурора України Віталія Яреми заступником Генерального прокурора України Віктором Шокіним, на виконання вимог Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні", у Тимчасову спеціальну комісію по перевірці суддів судів загальної юрисдикції направлено 8 заяв про проведення перевірки діяльності суддів Апеляційного суду р. Києва, які в листопаді 2013 - лютому 2014 приймали рішення про залишення без змін постанов про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно учасників мирних акцій протесту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Тимчасову спеціальну комісію по перевірці суддів судів загальної юрисдикції направлено 48 заяв про проведення перевірки діяльності суддів, які в листопаді 2013 р. - лютому 2014 р. приймали рішення щодо учасників акцій протесту.