ua en ru

У ВР зареєстрований законопроект Президента щодо термінів та розмірів допомоги при народженні дитини

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект Президента, що передбачає корегування порядку, терміну та суми надання допомоги при народженні дитини.

Так, проект закону (№ 7521 від 28.12.2010 р.) "Про внесення зміни до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо виплати допомоги при народжені дитини" має на меті викласти в новій редакції статтю 12 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми":

"Допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України".

В разі ухвалення законопроекту, він набере чинності з 1 січня 2011 р.

Нагадаємо, 21 грудня ВР ухвалила законопроект Президента щодо збільшення матеріальної допомоги при народжені дитини. За відповідне рішення проголосували 261 з 378 народних депутатів,зареєстрованих у сесійній залі.
Законопроект (№ 7350 від 10.11.2010 р.), ініційований Президентом України Віктором Януковичем, передбачає збільшення загальної суми матеріальної допомоги при народженні дитини. На першу дитину вона збільшується до 25 тис. 050 грн. (зараз 12 тис. 240), на другу - сума допомоги збільшується до 50 тис. 100 грн., третього та наступних - до 100 тис. 200 грн.