ua en ru

У ВР зареєстровано законопроект, що врегульовує галузь цивільної авіації

У Верховній Раді (ВР) зареєстровано урядовий законопроект №9601 від 16.12.2011 "Про внесення змін до закону України "Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності (щодо питань цивільної авіації)".

Підставою для розроблення законопроекту є прийняття Верховною Радою України 19 травня 2011 року нової редакції Повітряного кодексу України - основного закону, що регулює галузь цивільної авіації.

Пунктом 6 розділу XIX прикінцевих та перехідних положень Повітряного кодексу України внесено зміни до частини другої статті 2 закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", доповнивши її словами "державного контролю та нагляду в галузі цивільної авіації". З огляду на вищезазначене дія закону України "Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності" не поширюватиметься на відносини у сфері цивільної авіації, для чого і потрібне прийняття зареєстрованого законопроекту.

Метою проекту закону є виключення позицій 17, 31, 122, 131 з переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженого законом України "Про перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності".