ua en ru

У ВР зареєстрований проект постанови про введення на території Україні "зимового часу"

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови № 9287-1 від 13 жовтня 2011 р. ініційований народним депутатом України від Партії регіонів Вадимом Колеснеченко "Про встановлення порядку обчислення часу на території України". Текст відповідного проекту ухвали опублікований на сайті ВР.

Так, згідно з проектом, пропонується встановити на території Україні час другого часового поясу міжнародної системи часових поясів протягом всього календарного року без будь-яких перекладів годин на зимовий і літній час.
З метою приведення у відповідність чинного часу на території України, згідно з другого часового поясу міжнародної системи часових поясів, після прийняття цієї постанови перевести один раз годинник на одну годину назад.
Рух залізничного, водного, повітряного і міжміського автомобільного транспорту загального користування, а також робота
міжміського телефонного і телеграфного зв'язку на території України здійснюється за київським часом. Рахунок суднового часу в морі ведеться за міжнародною системою часових поясів. При знаходженні судів на рейдах і в портах інших держав використовується час, який там встановлено.
Нагадаємо, ВР 20 вересня 2011 прийняла проект постанови № 8330 від 1 квітня 2011 р. ініційований народним депутатом від Партії регіонів Олегом Надошею про зміну порядку обчислення часу на території України, згідно з яким планується відмовитися від переведення годинників на зимовий час.