ua en ru

У ВР тільки КПУ відстоює ідею вступу в Митний Союз і ЄЕП, - Симоненко

Політичні реалії в Україні такі, що Партія регіонів і опозиція: "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" виступають злагоджено і координують свої дії у парламенті з метою виконання всіх вимог ЄС перед самітом в листопаді місяці. У них мета одна - якнайшвидше підписання угоди про асоціацію Україна - ЄС. Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, виступаючи на міжнародному форумі, що проходить в МДІМВ.

Лідер КПУ зазначив, що єдиною політичною силою у парламенті, яка наполегливо і послідовно відстоює ідею вступу у Митний Союз і Євразійське економічне співтовариство, виступає Компартія. Симоненко також переконаний у тому, що це дає Україні безперечні переваги.

За розрахунками і прогнозами вчених та економістів України і Росії, говорить Симоненко, є всі підстави говорити про 6-10 млрд дол. сумарного позитивного ефекту для України:
- приріст українського експорту в РФ на 4,6-8,8 млрд. дол.;
- зростання експорту продукції машинобудування та інших галузей, що виробляють продукцію з високою доданої вартістю;
- скасування в рамках ЄЕП експортних мит на вуглеводні дають до 3 млрд дол. позитивного сальдо торгового балансу України;
- досягнення угоди по газотранспортному консорціуму забезпечить завантаження ТТС і отримання стабільного доходу від транзиту;
- додаткових 1,5 млрд дол. при скасуванні захисних і технічних бар'єрів у міждержавної торгівлі;
- дозволить нашій країні збалансувати торговий баланс і забезпечити макроекономічну стабільність.

"Повноцінну участь в інтеграційних процесах на Євразійському просторі забезпечить Україні гарантовані ринки збуту для своїх виробників. Дасть можливість наростити обсяги виробництва, і істотно розширити структуру експорту. В результаті, ще більша кількість українських підприємств отримають стабільні замовлення, дадуть своїм працівникам стабільну роботу і зарплату", - заявив Симоненко.