ua en ru

У ВР на цьому тижні буде переданий президентський законопроект про вибори народних депутатів, - Лавринович

У Верховну Раду (ВР) України на цьому тижні буде переданий президентський законопроект про вибори народних депутатів. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я сподіваюся, що на цьому тижні у відповідності з вчорашньою зустріччю Президента (Віктора Януковича) з лідерами фракцій, на їхнє прохання, я думаю, що Президент внесе на розгляд у Верховну Раду законопроект про вибори народних депутатів)", - заявив Лавринович.
Він також висловив думку, що, незважаючи на різні думки відносно законопроекту, його прийняття відбудеться.
"Завжди повинні бути різні думки і неоднозначність, але я думаю, що серйозна робота завжди повинна закінчуватися результатом і... тут виключення не буде", - зазначив Лавринович.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія винесе остаточний вердикт щодо законопроекту про вибори народних депутатів не раніше кінця жовтня. У попередніх висновках наголошується, що в законопроекті відсутня ясність в питання можливості оскаржити результати виборів. Крім того, комісія стурбована тим, що повернення до змішаної виборчої системи може призвести до спотворення результатів виборів на користь влади.