ua en ru

У Воронежі розпочався суд щодо продовження арешту українській льотчиці Савченко, - адвокат

Розпочалося засідання Воронезького облсуду щодо продовження арешту українськійльотчиці Надії Савченко.

Розпочалося засідання Воронезького облсуду щодо продовження арешту українськійльотчиці Надії Савченко. Про це повідомив один з адвокатів Савченко Микола Полозов у своєму Twitter.

"Почався суд. Суддя попередив про заборону фото-відео зйомки в ході процесу", - написав Полозов.

Зазначимо, вчора Полозов повідомив, що слідство буде просити продовжити утримання під вартою Надії Савченко до 30 жовтня 2014 р., в той час як захист буде наполягати на заставі.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російська влада інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.