ua en ru

У питанні продовження "застарілих стандартів на нафтопродукти" буде знайдений компроміс, - Держспоживстандарт

У питанні продовження "застарілих стандартів на нафтопродукти" в Україні після 2011 р. буде знайдений компроміс. Про це повідомив голова Держспоживстандарту Олександр Матвійчук на другій міжнародній конференції з питань розвитку українського ринку нафтопродуктів, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами О.Матвійчука, в найближчі дні вийде розпорядження уряду про плани роботи з контролю якості нафтопродуктів на 2010-2011 рр. Четвертий пункт документа передбачає скасування ДСТУ на бензин і дизель з підвищеним вмістом сірки з січня 2011 р.
У той же час ряд нафтозаводів, Мінтрансзв'язку і Держрезерв заявили про неможливість виконання цих умов, у тому числі через велику кількість застарілої автотехніки. "Ми збираємо нараду сьогодні, щоб розглянути питання і знайти певне порозуміння влади і бізнесу", - сказав О.Матвійчук.
Голова Держспоживстандарту також повідомив, що на наступному пленарному тижні парламент розгляне проект закону про ринковий нагляд і контроль продукції. У документі пропонується відмінити норму про обов'язкове інформування компаній про перевірку, що готується за 10 днів. Крім того, комітет підготував зміни до законодавства для визначення поняття "компонент" для уникнення заниження акцизу.