ua en ru

У Волгограді на лікуванні залишаються 70 осіб, постраждалих внаслідок терактів, в т.ч. 5 в реанімації

У Волгограді залишаються на лікуванні 70 осіб, постраждалих внаслідок терактів, у тому числі п'ятеро в реанімації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду Волгоградської області.

"Постраждалим в результаті вибухів на залізничному вокзалі обласного центру і в тролейбусі № 15 "А" в лікарнях Волгограда надається вся необхідна допомога, для лікування застосовується високотехнологічне обладнання, нестачі в лікарських препаратах і компонентах крові немає ні в одному лікувальному закладі... Всього на лікуванні в регіоні залишаються 70 осіб", - заявив губернатор Волгоградської обл. Сергій Боженов.

За даними регіонального МОЗ, в лікарні вони надійшли з рваними ранами, опіками, ураженнями вторинними елементами боєзаряду, черепно-мозковими травмами та іншими пораненнями, характерними для постраждалих під час вибуху.

За даними міністерства охорони здоров'я Волгоградської обл., карети "швидкої допомоги" до місця теракту як у Центральному, так і у Дзержинському районі, прибутку максимально оперативно. Після теракту на зупинці "Качинський ринок" 4 бригади почали працювати з постраждалими протягом перших 10 хвилин, в наступні 10 хвилин на місце було стягнуто ще 29 екіпажів "швидкої" і 2 бригади центру медицини катастроф.

"В даний час 9 осіб, постраждалих під час теракту на залізничному вокзалі, проходять лікування у нейрохірургічному центрі, який нещодавно відкрився на базі Волгоградської обласної клінічної лікарні №1. П'ятеро з них перебувають під наглядом лікарів у відділенні реанімації", - розповів Боженов після відвідування нейроцентру.

Всього ж за останню добу в обласній клінічній лікарні №1 було проведено 11 операцій, причому 4 з них у одного пацієнта, стан якого оцінюється як важкий. Зараз він знаходиться в реанімації.

Крім того, за даними регіонального МОЗ, ще 14 операцій було проведено лікарями КБ СМП №25. Постраждалим виконана первинна хірургічна обробка, трепанації черепа, ушивання ран печінки, остеосинтез, зупинка кровотеч. 13 операцій лікарі провели за сьогоднішній день.