ua en ru

В.Волга: Заява В.Путіна є державним прагматизмом

Заява прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна про погіршення митних відносин між Росією і Україною у випадку, якщо наша країна ввійде до зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС, є звичайним державним економічним прагматизмом. Про це заявив лідер Союзу Лівих Сил, голова Держфінпослуг Василь Волга, повідомляє прес-служба СЛС.
На його думку, всі країни, захищаючи свої ринки в рамках митних союзів, жертвують частиною свого економічного суверенітету. "Якщо Україна вступить до спільного ринку ЄС, дійсно, доведеться врегулювати ряд питань на митному рівні. Але жодних "погроз від Росії" я не бачу. Які товари, "непотрібні Європі", можуть піти на російський ринок? Європа як не купувала "непотріб", так і не буде купувати. Росія як брала сільськогосподарську продукцію, так і буде брати", - завив лідер СЛС.
В.Волга відзначив, що найбільш оптимальним для нас є не вибір між європейським ринком та ринками СНД, а робота в обох напрямках. "Для цього ми маємо всі без винятку, включаючи транспортні розв'язки. І головне, що Президент докладає великі зусилля для того, щоб знаходити оптимальні ходи, що ґрунтуються на українських інтересах. Що знаходить відгук і розуміння в тій же Росії, у Німеччині, у Франції ... Наше з вами завдання - не реагувати на "спалахи" праворуч і ліворуч, такі, як виступи Путіна, а приймати такі рішення, які вигідні Україні, а не Кремлю чи Бундестагу ", - додав він. При цьому він нагадав, що програма Союзу Лівих Сил щодо міжнародної політики передбачає побудову нового простору безпеки та співробітництва Європи і Росії з Україною в центрі.
Нагадаємо, на прес-конференції за підсумками засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства на рівні глав урядів у Мінську Володимир Путін заявив, що Росія буде змушена посилити обмеження на митниці з Україною у випадку, якщо Київ прийме рішення про створення ЗВТ з ЄС.