ua en ru

В.Волга переконаний, що М.Азаров не помилився в прогнозах щодо приросту ВВП

Загальна стабілізація в економіці, зокрема наведення ладу у фінансовій сфері, якого за рік добився уряд, є підставою для прогнозу, даного прем'єр-міністром Миколою Азаровим на саміті в Туреччині. Про це заявив лідер "Союзу лівих сил", голова Держфінпослуг Василь Волга, передає прес-служба відомства.
На думку В.Волги, переконаність прем'єр-міністра в тому, що в найближчі роки темпи приросту ВВП складуть 7-10%, відповідає дійсності.
"Стабілізувати державні фінанси, наведено порядок у банківській сфері. Зокрема, перевищив докризовий рівень обсяг депозитів, а це значить, повернулася довіра до банків", - зазначив він, - "Активна участь держави в інфраструктурних проектах - будівництво мостів, доріг, транспортних коридорів , виконання завдань по Євро-2012 - запускає суміжні сектора економіки. Після дуже непростого року уряд вилікувало економіку від наслідків п'ятирічного популізму, зруйнував основні механізми існування народохозяйственного комплексу ".
При цьому політик зазначив, що світові фінансові авторитети "вже дивляться на Україну як на привабливу для інвестицій країну".
"Я сам бачу це по контактах і системним переговорів з міжнародними інвестиційними компаніями", - підкреслив голова Держфінпослуг. Причиною цього є стабільність в Україні на тлі природних і соціально-економічних катаклізмів, що стрясають світ, а також наявність посівних площ.
"При зменшенні посівних площ у всьому світі Україна має чудову аграрну перспективу. Загалом наше становище, наш потенціал, що обчислюється як промисловий, так сільськогосподарський, дає можливість говорити про те, що прогноз збудеться. Головне - не скотитися знову в популізм, а продовжувати жити відповідно до жорстких, простими і зрозумілими законами економіки", - підкреслив В.Волга.
При цьому він особливо відзначив, що Україна дійсно може стати не просто європейської, але і дуже привабливою для ведення бізнесу і для життя країною за умови справедливого розподілу того, що дає зростаюча економіка. "Як людина з лівими переконаннями я впевнений, що необхідно будувати країну так, щоб від зростання економіки користь отримав кожен громадянин. Поряд з питаннями оптимізації росту ВВП необхідно збільшувати доходи кожної людини. Тоді в нас, без жодного сумніву, чекає успіх", - уклав В.Волга.