ua en ru

У Вінницькій обл. поблизу двох АЗС було знайдено німецьку авіабомбу часів ВВВ

У Вінницькій обл. на полі поблизу об'їзної дороги та двох автозаправних станцій було знайдено німецьку авіабомбу часів Великої Вітчизняної війни. Про це повідомила прес-служба ДержНС у Вінницькій обл.

"10 серпня поблизу об'їзної дороги обласного центру виявлено предмет, схожий на вибухонебезпечний. Проведеною фахівцями ДержНС ідентифікацією було встановлено, що даним предметом є фугасна товстостінна німецька авіаційна бомба SD-250 часів ІІ Світової війни. Боєприпас був віднесений до 2 категорії, тобто його знешкодження необхідно було проводити на місці. Небезпечна знахідка перебувала за 150 м від об'їздної дороги та двох автозаправних станцій", - йдеться у повідомленні.

11 серпня 7:10 рятувальниками на місці виявлення авіабомби розпочато проведення заходів по інженерному забезпеченню підривних робіт.

"Для поглибленої закладки боєприпасу за допомогою екскаватора було викопано траншею глибиною 3 м та довжиною 15 м з насипанням захисного валу та виконанням віддушини. Проведено евакуацію мешканців 9-ти приватних житлових будинків та персоналу двох АЗС (22 чол.). Після цього на час проведення підривних робіт близько 10 хв. працівниками Державтоінспекції було перекрито рух транспорту на об'їзній дорозі з двох напрямків. О 10:08 виявлений боєприпас було знешкоджено", - йдеться у повідомленні.

В операції по знешкодженню авіабомби від ДержНС було задіяно 14 чоловік особового складу на 5 одиницях техніки.

Нагадаємо, в іюле2013 р. в Севастополі фахівці ДержНС успішно підірвали 500-кілограмову німецьку авіабомбу SD-500 часів Другої світової війни.