ua en ru

В Угорщині проходять загальні вибори

В Угорщині сьогодні проходять загальні вибори, за результатами яких очікується чергова перемога партії "Фідес" чинного прем'єр-міністра країни Віктора Орбана.

В Угорщині сьогодні проходять загальні вибори, за результатами яких очікується чергова перемога партії "Фідес" чинного прем'єр-міністра країни Віктора Орбана, передає ВВС.

Згідно з даними опитувань громадської думки, "Фідес" може набрати від 45% до 50% голосів виборців.

Лівоцентристська опозиція імовірно розділить друге місце з праворадикальної націоналістичної партії "За кращу Угорщину".

Угорські ліві зазнали нищівної поразки на виборах 2010 р., коли партія Орбана отримала більшість у дві третини місць в парламенті.

Лідер Угорської соціалістичної партії Аттіла Местерхази, який також очолює опозиційну коаліцію з п'яти партій, заявив, що він все ж може завдати поразки Орбану, хоча його рейтинг нижче рейтинг чинного прем'єра на 25%. "Мені все одно, що свідчать опитування громадської думки, люди бояться висловлювати свої погляди", - сказав Местерхази на мітингу в Будапешті. - Я думаю, я буду прем'єр-міністром".

Головною проблемою передвиборної боротьби в цей раз стали питання стану національної економіки. Опозиція також звинувачує Орбана в наступі на громадянські свободи і свободу слова.

У "Фідес" вважають, що необхідний жорсткий курс на продовження реформ і знищення залишків спадщини комуністичного режиму в країні. Також вони заявляють своєю метою скорочення бюджетного дефіциту до 3% ВВП і нижче, як цього вимагає Євросоюз.