ua en ru

У Великобританію може прийти четверта нитка "Північного потоку", - Медведєв

У Великобританію може прийти четверта нитка газопроводу "Північний потік". Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, повідомляє телеканал "Росія 24".

За його словами, зараз учасники проекту та партнери беруть участь в обговоренні теми.

На питання про вихід компанії E. On з проекту "Північний потік" Медведєв відповів: "E. On продав тільки газопроводи, які перебувають на території Німеччини. У всіх міжнародних проектах він (концерн E. On) продовжує брати участь", - підкреслив Медведєв.

Росія підтримує намір Європейської комісії почати відстежувати обсяг викидів парникових газів з морських суден.

Питання надання Балтійському морю статусу "району контролю викидів оксиду азоту із суден у рамках конвенції міжнародної морської організації по запобігання забруднення судів необхідно вирішувати зважено", - підкреслив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, виступаючи на форумі Балтійського моря.

Необхідно враховувати практику судноплавства на Балтиці, важлива координація дій з країнами північно-східної Атлантики, "щоб ми всі діяли в одному ключі, а не створювали свій черговий" дерев'яний велосипед", пояснив Медведєв.

Перша і друга нитка газопроводу "Північний потік" проходять по дну Балтійського моря. Країни Балтії визнають, що газопровід не заважає судноплавству і не робить негативного впливу на навколишнє середовище.

Читайте також: Друга нитка "Північного потоку" заповнена тільки на 33% від максимальної потужності