ua en ru

У Великобританії поліція заарештувала чоловіка, який намагався проникнути з ножем в Букінгемський палац

Співробітники поліції Великобританії заарештували 44-річного чоловіка після того, як він, озброївшись ножем, намагався проникнути в Букінгемський палац - резиденцію королеви країни Єлизавети II. Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву Скотленд-Ярду.

Чоловік намагався увійти під палац через північні центральні ворота комплексу близько полудня, однак незабаром був затриманий.

Затриманий був заарештований за підозрою в спробі проникнення на охоронювану територію і носінні зброї. Він був доставлений в поліцейську ділянку.

Як уточнили представники Букінгемського палацу, під час інциденту королеви вдома не було. Від подальших коментарів представники Її Величності відмовилися.

В результаті події ніхто не постраждав.

Це вже не перший випадок спроби проникнення в королівський палац. 7 вересня лондонська поліція заарештувала двох осіб за незаконне проникнення в Букінгемський палац. Це було одне із самих серйозних порушень безпеки в резиденції королеви Єлизавети за останні 30 років.

Одне з найгучніших проникнень у палац сталося в 1982р., коли Майкл Фейган заліз по водостічній трубі в спальню Єлизавети II, коли вона спала. Він і королева мали довгу розмову перш, ніж він був заарештований.