ua en ru

У Великобританії одного зі підозрюваних у тероризмі вихідців з України звинувачують у вбивстві

У Великобританії одного зі двох вихідців з України, яких затримали за підозрою у організації вибухів поблизу мечеті в Бірмінгем, звинувачують у вбивстві мусульманина, повідомив "5 канал".

У Великобританії одного зі двох вихідців з України, яких затримали за підозрою у організації вибухів поблизу мечеті в Бірмінгем, звинувачують у вбивстві мусульманина, повідомив "5 канал".

Як повідомляється, 25-річний чоловік зарізав одного мусульманина. Наприкінці квітня на 85-річного Мохаммеда Салема напали просо на вулиці , коли він повертався з молитву в мечеті. Від чотирьох ножових поранень чоловік помер.

На той час обвинувачений українець уже жив у Великій Британії і працював стажером в компанії Delcam, що займається виготовленням програмного забезпечення.

За даними ЗМІ, саме у цій фірмі і познайомилися двоє українців. Другий підозрюваний - 22-річний юнак переїхав до Британії на стажування на початку літа.

Читайте також: МЗС станом на сьогодні не має іінформації щодо вихідців з України, затриманих у Великій Британії

Раніше Українське посольство у Великобританії повідомляло, що не має інформації, яка б підтверджувала українське походження затриманих за підозрою в тероризмі.

Спікер українського посольства в Лондоні Оксана Кизима повідомила, що консульські працівники з'ясовують подробиці, але поки немає ніяких підтверджень, що затримані є громадянами України.

Нагадаємо, що двох молодих людей затримали 17 липня за підозрою в організації вибухів в мечетях в центральній Англії 21 червня. Повідомлялося, що обидва затриманих вихідці з України.

Нагадаємо, тиждень тому в місті Тіптон стався вибух у місцевій мечеті. Бомба вибухнула незадовго до п'ятничної молитви. В результаті теракту ніхто не постраждав. Інший вибух прогримів у місті Уолсолл 21 червня. Тоді теж обійшлося без жертв.

Читайте також: У Великобританії суд дозволив допитувати двох підозрюваних у тероризмі вихідців з України ще сім днів

Бомба в Тіптон була підірвана в день похорону курсанта артилерійського училища Лі Рігбі. Молодий чоловік був убитий в кінці травня в Лондоні двома чорношкірими, вигукували ісламістські гасла. Це вбивство спровокувало хвилю антимусульманських настроїв по всій країні.

Обох українців затримали 17 липня за підозрою у тероризмі. На сьогодні слідству відомо щонайменше про три інциденти, в яких ніхто не постраждав.