ua en ru

У Ватикані на молебень проти військової операції у Сирії зібралося близько 100 тис. осіб

Молебень у Ватикані став найбільшою демонстрацією проти початку військової операції у Сирії. На римській площі Св. Петра на молебень за Сирію зібралися близько 100 тис. людей. Вони підтримали позицію Папи Римського Фрациска, який виступає проти військового вирішення сирійської кризи.

Молебень у Ватикані став найбільшою демонстрацією проти початку військової операції у Сирії, передає Associated Press.

На римській площі Св. Петра на молебень за Сирію зібралися близько 100 тис. людей. Вони підтримали позицію Папи Римського Фрациска, який виступає проти військового вирішення сирійської кризи.

Франциск провів більшу частину молебню в мовчазній молитві, перед цим виголосивши коротку промову, у якій вчергове закликав до миру, засуджуючи тих, ким володіють "ідоли панування і влади". Духовний лідер католицького світу також зазначив, що війна - це завжди поразка для людства".

Кількома днями раніше Франциск написав листа Президенту Росії Володимиру Путіну, у якому закликав боротися за мирне розв'язання сирійського конфлікту.

Раніше Євросоюз закликав державного секретаря США Джона Керрі не розпочинати військової операції у Сирії до того, як будуть оголошені результати роботи спеціальної комісії Організації Об'єднаних Націй (ООН), яка займається розслідуванням випадків застосування хімічної зброї. За словами французького Президента Франсуа Олланда, доповідь експертів може бути опублікована до кінця наступного тижня.

США заявили про можливу військову операцію в Сирії після того, як з'явилися повідомлення про застосування хімічної зброї під Дамаском.

Білий дім, посилаючись на дані американської розвідки, стверджує, що за хіматакою стоять сили Башара Асада. Президент США Барак Обама вніс до Конгресу проект резолюції, що дозволяє удар по арабській республіці. Очікується, що рішення по ньому може бути прийняте вже 11 вересня.

Позицію Вашингтона підтримують такі країни, як Німеччина, Австралія, Велика Британія, Іспанія, Італія, Франція, Канада, Південна Корея, Туреччина, Саудівська Аравія і Японія.