ua en ru

У Вашингтоні відновлені мирні переговори між Ізраїлем і Палестинською автономією

Мирні переговори між Ізраїлем і Палестинською автономією були відновлені 29 липня 2013 р. в г.Вашингтоне через три роки після перерви, передає BBC.

Заява про відновлення процесу було зроблено через кілька годин після того, як Ізраїль оголосив про звільнення понад 100 палестинських ув'язнених з ізраїльських в'язниць.

Державний секретар Джон Керрі призначив головним посередником на переговорах колишнього посла США в Ізраїлі Мартіна Індика, який, у свою чергу, заявив, що вірить у можливість мирного вирішення палестино-ізраїльського конфлікту.

Читайте також: Мартін Индик призначений представником США на переговорах між Ізраїлем і Палестиною

Переговори розпочалися з урочистого прийому в Дж.керрі, приуроченого за часом доби до ифтару - вечірнього прийому їжі в священний для мусульман місяць Рамадан. Глава делегації Ізраїлю міністр юстиції Ципі Лівні зайняла місце поруч зі своїм палестинським колегою Саибом Арикатом навпаки держсекретаря.
Основні питання, шлях до вирішення яких повинен намітити поточний раунд переговорів, включають майбутнє ізраїльських поселень на західному березі р .. Йордан, статус Єрусалиму і долю палестинських біженців.
Президент США Барак Обама привітав початок мирних переговорів, зазначивши, що учасникам належить приймати непрості рішення".