ua en ru

В Умані 4-6 вересня 2013 р. очікується візит 25 тис. хасидів

В Умані (Черкаська область) 4-6 вересня 2013 р. очікується візит 25 тис. хасидів з нагоди святкування днів Рош-Га-Шана (Нового 5774 року за іудейським календарем). Зокрема, щорічні культурні заходи відбудуться на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги, повідомляє прес-служба ДержНС України у Черкаській області.

Зокрема, 30 липня 2013 р. до Умані завітала офіційна делегація Держави Ізраїль на чолі із послом країни в Україні Реувен Дін Ель. Під час зустрічі з представниками міської влади і обласного ДержНС вони обсудили питання забезпечення безпеки паломників під час урочистих заходів.

Зокрема, начальник управління ДержНС у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь детально поінформував посла Ізраїлю про спеціальний план заходів, який розроблено та реалізується пожежно-рятувальними підрозділами служби. Він також презентував гостям спеціально розроблену для прочан на івриті пам'ятку безпеки, та висловив задоволення значним обсягом протипожежних робіт, які за минулий рік були виконані на релігійних об'єктах.

Читайте також: В Умані паломників у вересні 2013 р. будуть охороняти 400 міліціонерів, - МВС України

У ході обговорення проблемних питань, начальник управління ДержНС області, висловив побажання присутності цього року серед прочан групи добровольців - волонтерів з числа професійних співробітників пожежної охорони, які б володіли російською або українською мовами.