ua en ru

В Україну в 2010 р. буде залучено менше 3 млрд дол. інвестицій, - експерт

В Україну в 2010 р. буде залучено менше 3 млрд дол. інвестицій. Про це на прес-конференції повідомив директор Центру ринкових реформ Володимир Лановий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про останні роки, то, нажаль, інвестиції різко впали. Якщо у кращі роки ми спостерігали до 7 млрд долл. інвестицій, то в останні роки зовнішні інвестиції склали до 3-3,5 млрд дол., у цьому році за моїми прогнозами буде менше 3 млрд дол.", - зазначив В.Лановий.

В свою чергу, народний депутат від фракції НУНС, голова підкомітету з питань приватизації комітету ВР з питань економічної політики Олександр Бондар висловив думку, що навряд чи іноземні інвестори цікавляться проектами України.

"Нікого не може привабити країна, яка не допускає до своїх конкурсів іноземних інвесторів... За різними оцінками за останній рік 20 млрд дол. було направлено в офшорні зони Кіпру. Це сигнал для іноземців, що Україна не може приваблювати до себе іноземних інвесторів. Перш за все, потрібно покращити інвестиційний імідж в очах інвесторів... Повернути довіру інвесторів до процесу приватизації буде дуже важко, треба провести як мінімум 5 прозорих конкурсів, щоб відновити свою привабливість. Наразі перед урядом і фондом держмайна не стоїть питання залучення інвестицій в Україну. У них стоїть питання, кому передати об'єкти по домовленості, які влада досягла зараз, або досягла раніше", - сказав він. В цілому перспектив успішних приватизації у наступного році, за словами О.Бондара, немає ніяких.