ua en ru

В Україну 27 жовтня прибуде з офіційним візитом Президент Азербайджана І.Алієв

На запрошення Президента України Віктора Януковича 27-28 жовтня 2010 р. в Україні перебуватиме Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв з офіційним візитом.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, передає прес-служба глави держави.

Під час зустрічі глави Української держави з І.Алієвим планується обговорити питання активізації подальшого українсько-азербайджанського діалогу на найвищому рівні, поглиблення двостороннього співробітництва в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес, а також досягти конкретних домовленостей щодо подальшої розбудови співпраці, насамперед - у торговельно-економічній сфері.

Як зазначив А.Гончарук, передбачається також обговорення широкого спектру питань двосторонньої співпраці на пріоритетних напрямках взаємодії, зокрема щодо реалізації спільних проектів у таких галузях, як енергетика, мирне освоєння космосу, машинобудування, військово-технічне співробітництво тощо.

Важливим елементом візиту стане проведення Другого засідання Ради Президентів України та Азербайджанської Республіки. Цей захід сприятиме подальшому розвиткові політичного діалогу на найвищому рівні, наповненню стратегічних українсько-азербайджанських взаємин конкретним прагматичним змістом відповідно до обраного курсу на економізацію зовнішньополітичної діяльності України.

Також під час візиту заплановані зустрічі Президента Азербайджанської Республіки І.Алієва з прем'єр-міністром України М.Азаровим та головою Верховної Ради України В.Литвином.

Заступник глави Адміністрації Президента України повідомив, що у рамках візиту Президента Азербайджанської Республіки до України планується укладення низки двосторонніх документів, спрямованих на розвиток українсько-азербайджанського співробітництва, зокрема, Спільної декларації Президентів України і Азербайджанської Республіки та Угоди між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Азербайджанської Республіки про співробітництво в галузі архівної справи.