ua en ru

В "Українському виборі" відреагували на інсталяцію "Обережно - росіяни"

Як прояв ксенофобії і розпалювання міжнаціональної ворожнечі можна розцінити "креативну" інсталяцію "Обережно - росіяни", представлену в рамках культурологічного проекту "Український культурний фронт". Про це повідомляє виконком громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Українські діячі мистецтва зобразили представників російського народу, які в Україні мають рівні з усіма іншими громадянами права, як громадян нижчої раси. Георгіївська стрічка (символ Перемоги в боротьбі над нацистською Німеччиною) стала для них уособленням зла", - відзначили в "Українському виборі".

В русі підкреслили, що пропаганда нацизму і расизму, зведена в ранг національної ідеї, сіє розбрат і ворожнечу між братніми народами. "Політики і "культурні" діячі не можуть цього не розуміти, а отже, їх діяльність спрямована на ескалацію агресії і напруги в суспільстві, - додали в "Українському виборі".

У виконкомі заявляють, що подібні проекти є неприйнятними в цивілізованому суспільстві. "Дії ксенофобів і радикалів, що кваліфікуються Кримінальним кодексом як розпалювання міжнаціональної ворожнечі, необхідно негайно припиняти. Громадяни України всіх національностей повинні отримати чіткі запевнення від влади в тому, що нацизм і расизм, з проявами яких ми все частіше стикаємося, не є новою державною політикою", - резюмували в "Українському виборі".