ua en ru

В українських ПСГ вже знаходиться 23,6 млрд куб. м газу, - джерело

В українських підземних сховищах газу (ПСГ) вже знаходиться 23,6 млрд куб. м газу. Таким чином, у України зараз є можливість віддати частину спірного газу RosUkrEnergo не дивлячись на відсутність остаточного рішення із цього приводу Верховного суду. Про це повідомляють джерела "Дзеркала тижня" в уряді.

За їхніми даними, в ПСГ вже знаходиться 23,6 млрд куб. м газу. Цієї кількості достатньо для осінньо-зимового опалювального сезону в Україні, а також для забезпечення європейських споживачів російським газом. Крім того, як відзначають джерела, "ще трохи вистачить", щоб віддати частину з 12,1 млрд куб. м, які Україна повинна повернути RUE за рішенням Стокгольмського суду.
Нагадаємо, на сьогоднішній день вже дві судові інстанції України - Апеляційний суд і Шевченківський районний суд Києва - підтвердили правомірність рішення Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольм від 8 червня 2010 р., відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд куб. м природного газу.
Для завершення процедури імплементації рішення Стокгольмського арбітражу необхідне останнє рішення - Верховного суду України.