ua en ru

В Україні зафіксовано випадки оформлення пшениці на експорт за заниженими показниками якості, - А.Клюєв

В Україні зафіксовано випадки оформлення пшениці на експорт за заниженими показниками якості. Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Пшеницю оформлюють на експорт за заниженими показниками якості. Замість другого третього класу на митниці з'являється п'ятий шостий клас, або навпаки - залежно від мети тіньової операції", - заявив А.Клюєв.
За його словами, деякі трейдери під виглядом фуражного зерна вивозять високоякісну пшеницю. А деякі - з метою відшкодування ПДВ завищують клас зерна.
"У такий спосіб намагаються вивезти зерно з України такі компанії, як "Серна", "Віталмар Агро", "Агроекстра", "Юнігрейн Україна Груп" та "Альфред С.Топер Інтернешнл", - повідомив А.Клюєв.
За його словами, держава має вжити заходи щодо недопущення зростання цін на хліб на внутрішньому ринку. "Сьогодні є всі можливості для закупівлі якісного зерна в Аграрний фонд, освіження запасів Державного резерву та формування регіональних фондів для внутрішніх потреб країни", - наголосив А.Клюєв.