ua en ru

В Україні заборгованість по зарплатам на підприємствах, що надають комунальні послуги, склала 45 млн грн

На сьогодні 204 підприємства, що надають комунальні послуги, мають заборгованість по виплаті зарплати перед своїми співробітниками у розмірі 45 млн грн. Про це на сьогоднішній селекторній нараді заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, житлово-комунального господарства і будівництва Олександр Аліпов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заробітна плата. У нас є таке в галузі. 204 підприємства мають заборгованість перед своїми працівниками 45 млн грн. І тут найбільша заборгованість у підприємств по водопровідно-каналізаційному господарству - близько 19 млн грн", - сказав Аліпов.

За його словами, найбільший обсяг заборгованості з виплати заробітної плати мають Харківська область - 13 млн грн, Донецька - 5,7 млн ​​грн, Львівська - 2,9 млн грн, Кіровоградська - 2,6 млн грн, Житомирська - 2,5 млн грн і АР Крим - 2,8 млн грн.

Також він подякував керівникам Дніпропетровської, Одеської, Рівненської, Чернівецької областей і міст Севастополя та Києва, "які в цьому році на початок (року) мали заборгованість, але на 1 липня заборгованість повністю ліквідована".

У свою чергу, міністр регіонального розвитку, житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Близнюк пригрозив звільненням тим керівникам підприємств, що надають комунальні послуги, які не платять зарплату своїм співробітникам більше ніж протягом одного кварталу: "При наявності заборгованості по заробітній платі більше, ніж один квартал, такий керівник автоматично звільняється. Тобто, розривається контракт ".

Відзначимо, що заборгованість по виплаті зарплати в Україну на 1 червня 2012 р. зменшилася на 1,47% і склала 999 млн 854 тис. грн.