ua en ru

В Україні з початку року заборгованість з відшкодування ПДВ знизилася з 3 млрд грн до 2,4 млрд грн, - ДПАУ

В Україні заборгованість з відшкодування ПДВ знизилася з 3 млрд грн до 2,4 млрд грн з початку року. Про це в ході прямої телефонної лінії повідомив заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Сергій Лекарь, передає кореспондент РБК-Україна.
С.Лекарь зауважив, що останнім часом до місцевих бюджетів з податку фізичних осіб надійшло 40 млрд 642 млн грн, що на 4 млрд 651 млн грн (13%) більше, ніж у минулому році.
За словами С.Лекаря, таким чином, можна сказати, що податок з доходів фізосіб є вагомим джерелом місцевих бюджетів.
За його словами, значну увагу працівники податкової служби надають виявленню порушень при виплаті заробітної плати. Так податківці створили 619 робочих груп для виявлення керівників підприємств, які виплачують зарплати у конвертах. З початку року перевірено 11 тис. суб'єктів господарювання, які порушували податкове законодавство при виплаті зарплат, донараховано майже 2 млрд грн податку з доходів фізосіб та штрафних санкцій, що в 1,7 рази перевищує показники минулого року.
На сьогодні виявлені 157 тис. найманих працівників, праця яких використовувалася без укладання трудових угод та без сплати податку до бюджету, що в 1,3 рази перевищує аналогічні показники минулого року.
До порушників вимог трудового законодавства вжито відповідних заходів та порушено 396 кримінальних справ.