ua en ru

В Україні за добу з переохолодженням було госпіталізовано 115 осіб

В Україні за минулий день, 4 лютого 2014 р., були госпіталізовані 115 чоловік з переохолодженням та обмороженням.

В Україні за минулий день, 4 лютого 2014 р., були госпіталізовані 115 чоловік з переохолодженням та обмороженням. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Моз.

Всього ж, за даними ДУ "Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Моз України", з листопада 2013 р. по 4 лютого 2014 р. в лікувальні заклади України звернулася із зазначеною проблемою 1 490 тис. чоловік (за 4 лютого - 151 осіб), з них були госпіталізовані - 1 212 тис. осіб.

При цьому, як наголошується, ніхто з потерпілих не помер. Нагадаємо, морози минулого тижня в Україні досягали -30°С.

Зазначимо, що у зв'язку з погіршенням погодних умов та суттєвим зниженням добової температури в областях України в даний час працює понад 4,3 тис. пунктів обігріву людей і чергує понад 1 тис. соціальних патрулів. Станом на 29 січня, у пункти обігріву з початку їх роботи звернулося із-за переохолодження понад 32 тис. осіб.

Медики закликають дотримуватися основних правил поведінки, які дозволять уникнути шкідливого впливу низьких температур на організм. Зокрема, лікарі рекомендують одягати багатошарову, вільний одяг; захищати відкриті ділянки шкіри; не виходити на мороз голодним; заходити кожні півгодини-годину у тепле приміщення; за можливості брати із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом; рухати кінцівками і не перевтомлюватися.