ua en ru

В Україні за останні 4 роки виробництво базових феросплавів скоротилося на 50%

В Україні виробництво базових феросплавів скоротилося майже на 50% за останні чотири роки. З такою заявою виступили експерти ДП "Держзовнішінформ" заступник директора Руслан Філін та заступник начальника відділу ринків чорної металургії Віталій Постоленко на 29-й міжнародній конференції, присвяченій ринку феросплавів Ferro-alloys Conference, яка проводитися 10-12 листопада 2013 р. в Барселоні, повідомляє прес-служба "Держзовнішінформу".

Зокрема Віталій Постоленко виступив з доповіддю "Перспективи українського ринку марганцевих сплавів" і відзначив скорочення виробництва базових феросплавів в Україні.

"Так, якщо в 2010 р. в Україні вироблено близько 1431 тис. т базових феросплавів, то, за попередніми прогнозами, в 2013 р. цей показник складе 819 тис. т, що є найнижчим показником за останні 7 років", - зазначив він.

Також експерт ДП "Держзовнішінформ" відзначив значне скорочення експорту феросилікомарганцю. Так, за підсумками трьох кварталів 2013 р. Україна експортувала 328 тис. т феросилікомарганцю, тоді як у 2012 р. було експортовано 545 тис. т, а в 2007 р. експорт феросилікомарганцю склав 875 тис. т. В той же час з 2012 р. спостерігається скорочення імпорту феросилікомарганцю в Україну.

Постоленко підсумував свою доповідь, зазначивши, що, незважаючи на негативну динаміку основних показників, у найближчий час очікується відновлення виробництва марганцевих феросплавів.

"Україна має достатню кількість розвіданих і розроблених запасів марганцевих руд, що дозволить наростити обсяги виробництва марганцевих феросплавів, в тому числі за рахунок запуску в експлуатацію нових виробничих потужностей", - уклав він.

Організатором 29-ї міжнародної конференції, присвяченої ринку феросплавів, є MetalBulletin (Лондон) - один зі світових лідерів ринку інформаційних послуг, в тому числі і з питань металургії.

Серед доповідачів на конференції також були представники найбільших світових галузевих компаній - UNESID (Іспанія), SMR (Австрія), Jindal Stainless Steel (Індія), KGHM International (Канада), Scandinavian Steel (Швеція), Tevona (Південна Африка), Asia Minerals (Китай), Cronimet Ferroleg GmbH (Німеччина), Macquairie Capital (Великобританія) та ін, а також представники Міністерства сталеливарної промисловості Індії.

ДП "Держзовнішінформ" провідний інформаційно-аналітичний та експертний центр України у сфері зовнішньої торгівлі, створений Міністерством зовнішньоекономічних зв'язків і торгівлі України в 1996 р. Місія компанії - сприяння українським експортерам шляхом надання інформаційної та експертної підтримки. Компанія надає повний спектр інформаційних, аналітичних, дослідницьких та експертних послуг: експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження ринків, випуск інформаційно-аналітичних продуктів.