ua en ru

В Україні за контрабанду 14 т етилового спирту до 5 років позбавлення волі засуджено шістьох осіб, - СБУ

В Україні за контрабанду 14 т етилового спирту до 5 років позбавлення волі засуджено шістьох осіб, повідомляє прес-служба Служби безпеки України.
Громадянин Молдови розробив злочинну схему переправлення спирту з Придністров'я на адресу одного з заводів-виробників алкогольних напоїв на Вінниччині. 4 квітня в місцевому пункті пропуску "Грабарівка -Окниця" військовослужбовці прикордонної служби безперешкодно пропустили в Україну контрабандний вантаж ректифікованого спирту вищої очистки, що завдало державі значних економічних збитків у вигляді несплати митних платежів.
Згідно з вироком військового місцевого суду Житомирського гарнізону усі обвинувачені визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 423 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років кожний. Військовослужбовців Могилів-Подільського прикордонного загону звільнено з військ та позбавлено військових звань. Контрабандний вантаж конфісковано у дохід держави.