ua en ru

В Україні за I півріччя 2013 р. виявлено 333 кримінальні правопорушення у автодорожній сфері на 151 млн грн

В Україні за перше півріччя 2013 року виявлено 333 кримінальні правопорушення у сфері автодорожнього господарства на суму збитків понад 151 млн грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник начальника департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Сидоров, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами вжитих органами внутрішніх справ практичних заходів, за 6 місяців поточного року виявлено 333 кримінальних правопорушення у сфері автодорожнього господарства. ... Загальна сума збитків за виявленими кримінальними правопорушеннями сягнула понад 151 млн грн", - зазначив Сидоров.

По його словам, зазначені правопорушення - це в основному зловживання владою або службовим становищем, перевищення службових повноважень, службові підроблення, розкрадання, нецільове використання бюджетних коштів.

Також за інформацією начальника центру безпеки дорожнього руху і автоматизованих систем МВС Сергія Будника, у цьому році за порушення правил утримання вулично-дорожньої мережі до відповідальності притягнуто вже 5810 посадових осіб.
Також, по його словам, за 6 місяців поточного року в Україні за умов незадовільного стану доріг сталось 274 ДТП, з яких 68 - з постраждалими, внаслідок яких 24 особи загинуло.

Читайте також: Янукович доручив Козаку пришвидшити роботи з ремонту автомобільних доріг