ua en ru

В Україні вступили в силу нові тарифи на електроенергію для квартир на цокольних поверхах

В Україні сьогодні, 18 листопада, вступили в силу нові тарифи на електроенергію для квартир на цокольних поверхах, тепер вони прирівняні до тарифів для звичайних квартир.

В Україні сьогодні, 18 листопада, вступили в силу нові тарифи на електроенергію для квартир на цокольних поверхах, тепер вони прирівняні до тарифів для звичайних квартир. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).

"Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), від 21.10.2014 № 154 "Про внесення змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію" сьогодні офіційно оприлюднено в "Офіційному віснику України" № 90, ст. 2596", - йдеться в повідомленні. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Тепер тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків, прирівняні до тарифів на електроенергію для населення, яке проживає в звичайних квартирах.

"Це рішення дозволило усунути існуючу соціальну напруженість - проблему людей, які проживають в квартирах цокольних поверхів житлових будинків і повинні сплачувати за спожиту електроенергію для власних побутових потреб за тарифами як для організацій", - відзначили в прес-службі НКРЭКУ.

Нагадаємо, НКРЭКУ прийняла цю постанову на своєму засіданні 21 жовтня 2014 р.