ua en ru

НКРЕКП приравняла тарифи на електроенергію для квартир на цокольних поверхах багатоповерхівок до тарифів для звичайних квартир

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні 21 жовтня 2014 р. прирівняла тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на засіданні 21 жовтня 2014 р. прирівняла тарифи на електричну енергію для населення, яке споживає її для власних побутових потреб у квартирах, розташованих на цокольних поверхах багатоквартирних житлових будинків, прирівняні до тарифів на електроенергію для населення, яке проживає в звичайних квартирах. Про це повідомила прес-служба НКРЕКП.

"Це рішення дає змогу усунути існуючу соціальну напругу - проблему людей, які проживають у квартирах цокольних поверхів житлових будинків і повинні сплачувати за спожиту електроенергію для власних побутових потреб за тарифами як для організацій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначається, у зв'язку з відсутністю в законодавстві поняття "особисте підсобне господарство" комісія замінила терміном "особисте селянське господарство" та надала його визначення.

Зазначене рішення НКРЕКП - постанову № 154, надіслано на державну реєстрацію в Міністерство юстиції. Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування після державної реєстрації.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП підняла тарифи на опалення до 10-11 грн/кв. м.