ua en ru

В Україні набув чинності закон, згідно з яким розважальні заклади, у разі виявлення в них фактів вживання наркотиків, будуть закриті

В Україну 9 жовтня 2011 р. вступив в силу закон № 3712-VI від 8 вересня 2011 р. Про внесення змін до статті 9 закону України "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними".
Відповідно до закону, у разі встановлення трьох фактів вживання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в установах масового перебування громадян (ресторанах, кафе, барах, кінотеатрах, нічних клубах, дискотеках, гральних залах, розважальних комплексах та інших аналогічних закладах) та невжиття посадовими особами таких закладів заходів до запобігання вживання чи збуту зазначених засобів, речовин або їх аналогів діяльність даних установ за поданням правоохоронних органів у встановленому законом порядку зупиняється за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування строком на три місяці, а у випадку, якщо протягом року встановлено повторний факт вживання чи збуту таких засобів, речовин або їх аналогів, за рішенням суду, даний заклад закривається.
Нагадаємо Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні в цілому і як закон проект закону № 8158 від 24 лютого 2011 р. "Про внесення змін до статті 9 закону України" Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними", ініційований Кабінетом міністрів України. Законопроект підтримали 280 народних депутата.