ua en ru

В Україні набув чинності закон, що дозволяє автоматично видавати дозвіл на розробку документації із землеустрою при бездіяльності держорганів

В Україні набув чинності закон № 366-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури відведення земельних ділянок". Текст документу опубліковано у виданні "Голос України".

Нагадаємо, 2 липня 2013 р. Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні як закон законопроект № 2130, яким встановила, що у випадку затримки державними органами видачі дозволу на розроблення документації із землеустрою, через місяць адмінсуд визнає бездіяльність такого органу і дозвіл видається за рішенням суду. "За" відповідний проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури відведення земельних ділянок" проголосували 277 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Надання у користування земельної ділянки, зареєстрованого у державному земельному кадастрі відповідно до закону "Про Державний земельний кадастр", право власності на яке зареєстровано в Державному реєстрі прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складання документації із землеустрою.

Надання у користування земельної ділянки в інших випадках здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). У такому разі розробки такої документації здійснюється на підставі дозволу, наданого Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування, уповноваженим здійснювати розпорядження цією земельною ділянкою, або на підставі рішення суду.