ua en ru

В Україні набув чинності закон про проведення пілотного проекту з реформування медицини в Києві і ряді областей

В Україні набув чинності закон № 3612-VI від 7 липня 2011 р. про порядок проведення пілотного проекту з реформування медицини в Києві і ряді областей.

Законом регулюється питання надання первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної та екстреної медичної допомоги та фінансово-економічного забезпечення функціонування системи охорони здоров'я та оплати праці медичних працівників у пілотних регіонах.
Визначено, що метою реалізації у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві пілотного проекту з реформування системи охорони здоров'я є впровадження та відпрацювання нових організаційно-правових і фінансово-економічних механізмів, спрямованих на підвищення ефективності та доступності медичного обслуговування населення та є необхідними для розвитку системи охорони здоров'я України.
Законом встановлюється, що пілотний проект з реформування системи охорони здоров'я передбачає проведення протягом 2011-2014 років структурно-організаційної та функціональної перебудови системи медичного обслуговування в пілотних регіонах, що дозволить підвищити рівень медичного обслуговування населення, розширити можливості для його доступності та якості; впровадити нові підходи до організації роботи закладів охорони здоров'я у пілотних регіонах та їх фінансового забезпечення і т.д.
За законом, учасниками пілотного проекту є установи охорони здоров'я незалежно від виду і типу, що здійснюють медичне обслуговування на території пілотних регіонів згідно з вимогами цього закону, а також центральний орган виконавчої влади у сфері охорони здоров'я, місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування пілотних регіонів.
Нагадаємо, відповідний законопроект № 8603 від 01.06.2011 р. Верховна Рада України (ВР) прийняла 7 липня 2011 р.