ua en ru

В Україні набув чинності порядок регулювання суб'єктів, які розподіляють газ

В Україні офіційно набув чинності порядок визначення регуляторної бази активів суб'єктів, що здійснюють розподіл природного газу.

В Україні офіційно набув чинності порядок визначення регуляторної бази активів суб'єктів, що здійснюють розподіл природного газу. Про це повідомляє прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).

Порядок визначення регуляторної бази активів суб'єктів від 28 листопада 2013 р. № 1500, офіційно оприлюднено 31 грудня 2013 р. в "Офіційному віснику України" № 100, ст. 3682. Постанова набрала чинності з дня його офіційного опублікування.

Дія цього порядку поширюється на суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з розподілу природного, нафтового газу і газу (метану) вугільних родовищ.

Порядок встановлює механізм визначення ліцензіатами регуляторної бази активів і передбачає визначення груп необоротних активів ліцензіатів, які входять до складу регуляторної бази активів, строки їх корисного використання та метод їх обліку для розрахунку необхідного доходу від здійснення діяльності з розподілу природного газу.

З метою нарахування амортизації на активи ліцензіата, що входять до складу регуляторної бази, окремо щодо ліцензованих видів діяльності ліцензіат має здійснити розмежування активів за ліцензійними угодами та іншими видами діяльності.

Постанова № 1500 зареєстрована в Міністерстві юстиції 6 грудня 2013 р. за № 2072/24604.