ua en ru

В Україні вперше пройде Світовий з'їзд кадетів

В Україні вперше пройде Світовий з'їзд кадетів. Таке рішення було прийняте на Міжнародній науково-практичній конференції з питань освіти в Сумському кадетському корпусі.

З цієї нагоди, представник "Всесвітнього об'єднання кадетів" Юрій Лаврінець вручив губернаторові Сумської області Юрію Чмирю пам'ятний знак з символікою всіх міст, де проходили Світові кадетські з'їзди. "Тут залишилося місце ще для одного знаку. Впевнений, що у вересні цього року Сумська обл. його заповнить" - заявив губернатор Юрій Чмир.

У вересні 2013 р. відбудуться в Сумському кадетському корпусі відбудуться урочисті заходи за участю кадетів з Аргентини, США, Канади, Бразилії, Франції, Бельгії, Сербії, Білорусі, Казахстану, Росії і Грузії. Голова ради старійшин "Московського союзу суворівців, нахімовців і кадетів" Володимир Чіковані впевнений, що гостями заходу стануть учасники зі всього світу.

"Ми повернули історичну справедливість і відродили те, що було створене колись нашими дідами і батьками. За підтримки Президента України Віктора Януковича, майже через століття забуття, двері Сумського кадетського корпусу знову відкрилися. Впевнений, що в Світовому з'їзді кадетів Президент України візьме особисту участь", - заявив губернатор Сумської області Юрій Чмир.