ua en ru

В Україні вперше проведена операція з видалення частини печінки лапароскопічним методом

В онкологічній клініці "ЛІСОД" вперше в Україні 17 жовтня 2013 р. провідний хірург Сергій Байдо лапароскопічним методом провів операцію з видалення частини печінки. Про це повідомляє прес-служба клініки.

"Операція виконувалася через невеликі проколи з використанням відеокамери, в той час як при проведенні відкритого втручання роблять травматичний 20-сантиметровий розріз. На відміну від стандартних операцій на печінці, при яких крововтрата становить 2-3 літри, під час лапароскопічного втручання пацієнтка ЛІСОД втратила всього 150 мл крові. Період госпіталізації при такій малотравматичной операції - 7 днів, а термін перебування в лікувальному закладі після відкритих втручань - 20-30 днів", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що сьогодні лапароскопічні операції стали стандартом у країнах Західної Європи і в США. В Україні лапароскопічним методом виконують до 20% абдомінальних хірургічних втручань. У той же час, в "ЛІСОД" лапароскопічно проводять абсолютна більшість операцій - 96%.