ua en ru

В Україні поновлено діяльність понад 200 суб'єктів підприємницької діяльності, - ГПУ

В Україні за результатами перевірок поновлено діяльність понад 200 суб'єктів підприємницької діяльності та попереджено майже 60 незаконних перевірок. Про це під час засідання колегії повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає прес-служба ГПУ.

Пшонка відзначив роботу прокурорів у протидії незаконному втручанню у підприємницьку діяльність.
Однак, за його словами, факти незаконного тиску на бізнес мають місце у кожному регіоні країни, що призводить до скорочення темпів приросту реєстрації нових суб'єктів господарювання.

"Так, за рік майже удвічі скоротилися темпи реєстрації нових суб'єктів", - уточнив він.

Генеральний прокурор зауважив, що загалом перевірок проводиться більше, ніж обліковано підприємств в Україні (майже половина з них - позапланові), унаслідок чого закривається кожне чотирнадцяте підприємство.
За його словами, переважна більшість перевірок проводиться саме органами внутрішніх справ.

"Вимагаю визначити причини цього негативного явища та, за необхідності, ініціювати кардинальний перегляд підстав для перевірок суб'єктів господарювання контролюючими та правоохоронними органами на законодавчому рівні", - наголосив Віктор Пшонка.

Читайте також: Прокуратура Київської обл. направила до суду кримінальну справу щодо трьох підприємців, які ухилились від сплати податків на 100 млн грн