ua en ru

В Україні питання з відсутністю генпланів великих міст має бути вирішено найближчим часом, - Азаров

В Україні питання з відсутністю генеральних планів великих міст має бути вирішене найближчим часом. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці в Facebook.

"Основна лінія уряду, щоб кожне місто мало генеральний план розвитку, в якому були чітко вказані промислові зони, зони відпочинку, розміщення торгових центрів, транспортна комунікація та багато іншого. Це велика і серйозна науково-дослідна робота, і після прийняття такого генплану, а ми запропонували, щоб для великих міст генплани затверджувалися на рівні уряду, тобто забезпечувалися б ресурсами розвитку, тому що розміщення в генплані будь-якого об'єкта має бути науково обґрунтовано", - повідомив Азаров.

Також прем'єр-міністр заявив, що відсутність генпланів дозволяє досить волюнтаристськи приймати рішення, що може використовуватися як привід для протестів і обурень.

Крім того, за словами Азаров, генплан передбачає і громадське обговорення перед його прийняттям, але вже після прийняття - "генплан має бути керівництвом до дії".

"Якби, наприклад, такий генплан в Києві існував, то не вийшло б так, що на шляху проведення Окружної дороги вся земля була б вже роздана під котеджі та інше будівництво", - підсумував прем'єр-міністр.

Читайте також: Київрада прийняла міський земельний кадастр