ua en ru

В Україні у всіх регіонах, крім Криму, забезпечене теплопостачання споживачів, - Близнюк

В Україні на сьогоднішній день, 31 жовтня, тепло отримують всі житлові будинки та об'єкти соціальної сфери. У всіх регіонах країни, за винятком Криму працюють всі котельні та повністю забезпечене теплопостачання всіх споживачів. У АР Крим та у м. Севастополь котельні поки що не включаються. Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, передає прес-служба Мінрегіону.

"Тепло сьогодні отримують всі житлові будинки. Але тільки там, де це необхідно. Його подача диктується об'єктивними синоптичними показниками", - відзначив Близнюк.

Він нагадав, що є загальні по країні показники підключення.

"Загальні показники - це "середня температура по лікарні". Підключення об'єктів до теплопостачання у регіонах відбувається тільки відповідно до синоптичної ситуації, на основі температурних показників навколишнього середовища На півдні початок опалювального періоду, а отже і включення котелень, підключення житлових будинків, дошкільних, навчальних та медичних закладів об'єктивно відбуватиметься значно пізніше, ніж на півночі, заході, сході та у центрі країни. Це, відповідно, знижує загальні показники", - наголосив Близнюк.

Читайте також: Мінрегіон узгодив новий механізм формування житлово-комунальних тарифів з інвестскладовою