В Україні в січні 2013 р. випуск виноградного вина зменшився на 4,5% - до 668,5 тис. дал

Вівторок 26 лютого 2013 12:27

В Україні в січні 2013 р. випуск виноградного вина зменшився на 4,5% - з 700 тис. дал у січні 2012 р. до 668,5 тис. дал. Про це повідомляє прес-служба корпорації "Укрвинпром", посилаючись на дані Державного комітету статистики.

Також у січні 2013 р. в Україні виробництво ігристих вин, у порівняні з аналогічним періодом минулого року, збільшилося на 36,4% з 198,4 тис. дал у січні 2012 р. до 270,7 тис. дал у 2013 р. Також у 2013 р. виробництво вина "Шампанське", збільшилося на 28,1% з 132,8 тис. дал до 170,1 тис. дал.

Усього в Україні у грудні 2012 р. було випущено 513,8 тис. дал вина "Шампанське" та 722,1 тис. дал ігристих вин.

Крім того з початку року збільшилося виробництво вермутів до 119,3 тис. дал або на 13,2%.

З початку року в Україні спостерігається скорочення у виробництві коньяку та збільшення виробництва бренді, а саме: виробництво коньяку, згідно офіційній статистиці, скоротилося на 9,5% і склало за січень 2013 р. 106,3 тис. дал, а виробництво бренді у той же час - збільшилося майже у 13 разів, з 0,3 тис. дал у січні минулого року до 3,9 тис. дал за перший місяць поточного року.

Читайте також: Обсяги виробництва винограду в Україні в 2012 р. знизилися на 12,6%- до 456 тис. т

У грудні 2012 р. вперше в Україні розпочато виробництво виноградних вин контрольованих найменувань за походженням (КНП). Виробництво вин КНП склало у грудні 2012 р. - 1,7 тис. дал, а в січні 2013 р. - 2,6 тис. дал.

Читайте також: Виробництво виноградного вина в Україні в 2012 р. скоротилося на 26,6% - до 12,511 млн дал

Читайте РБК-Україна в Google News

On Top
Продовжуючи переглядати RBC.UA Ви підтверджуєте, що ознайомилися з Політикою конфіденційності Правилами користування сайтом і згодні з використанням файлів cookie. Ознайомитися
Погоджуюся