ua en ru

В Україні протягом місяця буде встановлено кількість перевірок на підприємствах різного рівня ризиків, - Держкомпідприємництва

В Україні протягом місяця буде прийнято постанову про встановлення кількості перевірок на підприємствах різного рівня ризиків. Про це на брифінгу в Кабміні заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент РБК-Україна.
"За місяць ми підготуємо постанову з визначенням ступенів ризиків і усі підприємства будемо класифікувати за рівнями ризиків, і, виходячи з цього, буде визначено, скільки разів можна проводити перевірки різних видів (санітарно-епідеміологічних, пожежних і т.д.) на підприємствах першого, другого і третього рівня ризиків, тобто АЕС, скажімо, можна буде перевіряти ледве не кожен день, а підприємства легкої промисловості, наприклад, раз у рік", - заявив М.Бродський.
При цьому він зазначив, що невдовзі очікується скорочення перевіряючи органів, тобто, у рамках одного міністерства чи відомства може бути один перевіряючий орган. За його словами, раніше для перевірок у міністерстві допускалося 9 органів, наразі ця кількість скоротиться до одного.