ua en ru

Прокурори притягнули до відповідальності в жовтні 2013 р. за зловживання в бюджетній сфері 114 чиновників, - ГПУ

За зловживання в бюджетній сфері протягом року до відповідальності притягнуто понад 3 тисячі посадових осіб, до бюджету відшкодовано майже 78 млн грн. Про це заявив заступник начальника відділу Генеральної прокуратури України (Генпрокуратури) Дмитро Демченко, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема, він зазначив, що стан додержання законодавства у бюджетній сфері перебуває на особливому контролі органів прокуратури.

Також, додав він, тільки протягом жовтня цього року прокурорами у цій сфері прийнято 331 постанову про проведення перевірок, внесено 168 подань, за якими до відповідальності притягнуто 114 посадових осіб, до бюджету відшкодовано 4,6 млн грн і розпочато 39 досудових розслідувань.

"Одне з таких досудових розслідувань було розпочато прокуратурою Донецької області за результатами перевірок у головному управлінні регіонального розвитку, залучення інвестицій і зовнішньоекономічних відносин обласної державної адміністрації. Якщо детальніше, то у жовтні цього року було розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб одного із товариств, які незаконно отримали з державного бюджету 1,5 млн грн за державною програмою в якості відшкодування вартості будівництва нових тепличних комплексів. Насправді зазначені кошти були використані для реконструкції старої будівлі. На сьогодні триває досудове розслідування", - сказав він.

Ще одним прикладом правопорушень у цій сфері, доповнив Дмитро Демченко, є дії посадових осіб одного з товариств Миколаївської області, які неправомірно заволоділи коштами Миколаївської міської ради в сумі майже 1 млн грн.

"Справа в тому, що ці кошти сплачені суспільством підряднику за будівельні роботи, які він не виконував. За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження, в якому триває досудове розслідування", - пояснив прокурор.

Підсумовуючи, Дмитро Демченко повідомив, що в цілому за результатами проведених з початку року перевірок у бюджетній сфері розпочато 995 досудових розслідувань внесено 3973 подань, до відповідальності притягнуто 3144 посадові особи, з яких 804 працівники органів контролю. До бюджету відшкодовано 77, 9 млн грн.