ua en ru

В Україні за І півріччя 2013 р. відбулося 116 тис. масових заходів, в яких взяли участь майже 47 млн осіб, - МВС

В Україні за І півріччя 2013 р. відбулося 116 тис. масових заходів, в яких взяли участь майже 47 млн осіб. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк у Кабінеті міністрів України під час відеоконференції на тему: "Актуальні питання діяльності органів внутрішніх справ України", повідомила прес служба МВС України.

Ратушняк заявив, що згідно статистики кількість масових заходів, що проводяться на території України значно збільшилась. Так, за його словами, у 2003 р. відбулося 66 тис. масових заходів у яких взяли участь майже 46 млн осіб, а у минулому році їх кількість збільшилася майже до 236 тис. за участю практично 95 млн осіб.

Ратушняк зазначив, що лише за перше півріччя 2013 р в Україні відбулося вже 116 тис. масових заходів, в яких взяли участь майже 47 млн. осіб. Під час їх проведення охорону громадського порядку забезпечували майже 446,5 тис. працівників міліції.

"За цей період стосовно 78 правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 185-1 КУпАП, 31 особу судами притягнуто до адміністративної відповідальності", - повідомив заступник міністра.

Водночас він підкреслив, що однією з основних проблем у забезпеченні охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, є відсутність нормального законодавчого врегулювання порядку їх проведення. На відміну від законодавства більшості європейських країн, окрім ст. 39 Конституції України немає жодного відповідного законодавчого акту.

"Наші фахівці приймають участь в опрацюванні з народними депутатами України проекту закону України "Про свободу мирних зібрань", який 4 липня зареєстрований у Верховній Раді України. До тексту цього законопроекту ми намагаємось внести деякі принципові моменти, важливі для нашої роботи щодо забезпечення охорони громадського порядку", - наголосив Ратушняк.