ua en ru

В Україні в 2013 р. з держбюджету виділять 1 млрд грн на придбання автомобілів "швидкої допомоги"

В Україні в 2013 р. з держбюджету виділять 1 млрд грн на придбання автомобілів "швидкої допомоги". На цю суму планується придбати близько 1 тис. машин. Про це в ході брифінгу повідомила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році ми маємо намір вишукати з бюджету України суму в 1 млрд грн. На ці гроші буде оновлено автопарк "швидкої допомоги". Ми плануємо придбати 1 тис. автомобілів "швидкої допомоги", які будуть після розділені по регіонах", - сказала Раїса Богатирьова .

З 1 січня, згідно закону "Про екстрену медицину" були встановлені ліміти часу для доїзду машин швидкої до допомоги до пацієнтів: 10 хв у місті і 20 хв в сільській місцевості.

Читайте також: МОЗ в 2013 р. закупить 1 200 автомобілів швидкої допомоги на суму близько 1 млрд грн

Пілотний проект по наданню екстреної медичної допомоги зараз реалізується у Дніпропетровської обл. Протягом 2012 р. в регіоні було закуплено 89 автомобілів марок Peougeot та Ford, всі вони обладнані GPS-навігацією, які в режим он-лайн працюють цілодобово. Робота здійснюється за принципом екстериторіальності, коли на виклик виїжджає найближча до пацієнта бригада "швидкої" допомоги. Раніше виїзд машин регламентувався територіальним розподілом бригад.

Читайте також: В Україні в непілотних регіонах у 2013 р. заплановано відкрити 548 центрів первинної меддопомоги за 1,96 млрд грн, - Богатирьова