ua en ru

В Україні в 2013 р. буде припинений призов на строкову військову службу, - Лебедєв

В Україні в 2013 р. буде припинений призов на строкову військову службу. Про це йдеться у привітанні з Новим роком та різдвом міністра оборони України Павла Лебедєва.

"Вже в новому році нас чекають нові, масштабні завдання. Президентом України визначено шляхи подальшого реформування і розвитку Збройних сил. Армія зазнає докорінних змін. Буде переглянута структура і система управління Збройними силами та поліпшена система підготовки фахівців, припинений призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом, як це зроблено сьогодні в провідних країнах світу", - зазначив Лебедєв. Він також підкреслив, що минає, 2012 р., увійде в історію як черговий крок на шляху до створення армії нового зразка.

"Українські військові, крім виконання щоденних завдань з бойової підготовки, активно включилися в боротьбу з наслідками снігової стихії, довівши, що готові не тільки захистити недоторканність і територіальну цілісність держави, але й прийти на допомогу людям у мирний час", - зазначає міністр.

Читайте також: Міноборони доопрацьовує Концепцію реформування і розвитку ЗСУ