ua en ru

В Україні у 2013 р. буде виготовлено близько 210 тис. т молока екстра-класу, - експерти

В Україні у 2013 р. буде виготовлено близько 210 тис. т молока екстра-класу. Такий прогноз озвучено експертами Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), передає прес-служба організації.

Повідомляється, що прогноз УКАБ обумовлений тенденціями, які склалися на ринку та закупівельними цінами на молоко. Так, за вісім місяців 2013 р. сільськогосподарськими підприємствами України було виготовлено близько 149 тис. т молока екстра-класу, що майже на 70% перевищує аналогічні показники 2012 р.

Зараз в Україні частка молока екстра-класу в структурі сировинного молока, закупленого від сільськогосподарських підприємств, займає близько 8,3%, а в структурі всього молока, що надійшло на промислову переробку - 4,2%.

"Зростання виробництва молока екстра-класу для України є доволі позитивною тенденцією на шляху до євроінтеграції, адже в Європі все виготовлене молоко за стандартами якості належить до екстра-класу. Тому, дуже важливо, щоб наші виробники займались покращенням якості молока, адже саме це дозволить нам бути конкурентоспроможними поряд з європейськими виробниками", - сказала експерт аграрних ринків Аліна Жарко.